Beagle

Etter noen år med støver, valgte vi å gå over til beagle for bruk på harejakt  for nesten 30 år siden. Etter dette har vi alltid hatt beagle på gården. De siste årene har vi jevnlig hatt kull på våre tisper, og tilbakemeldingene fra valpekjøperne har gitt oss inspirasjon og lyst til å fortsette.

Alle våre beagler brukes på jakt, først og fremst etter hare, men også på rådyr. Noen av våre beagler har også jaget bra på rev, men det er hare vi helst ønsker at våre hunder  skal jage. En beagle er som regel lett å forme, og med litt innsats fra eier, kan man få hunden til å jage det viltslaget man ønsker. Beaglen egner seg også ypperlig som sporhund, og vi benytter beagle som ettersøkshund både for egen del og for jaktkammerater.

Vinteren 2009-10 ble et vendepunkt i jakten med drivende hund i bygda der vi bor. En ulveflokk på 4-5 dyr, samt et par streifdyr utenfor flokken, slo seg ned i området. Lysten og muligheten for å trene og jakte med beagle ble betydelig begrenset. Vi tok da det tunge valget å levere fra oss den ene beagletispa vår. Dermed forsvant den siste beaglen av den gamle stammen vår.Heldigvis ble ei tispe,Nuch N Sjch NV-08Kullskogens Stina, værende hos vår sønn som driver kennel Elgberget. Han tok vare på en tispevalp, Kaisa Stina, etter Stina og EK Ludvig. Et artig poeng er at Ludvig er avkom i 5.ledd etter vår aller første beagle, Lotta, som ble paret med Njch Vilter. En tispevalp fra dette kullet ble solgt til Sørlandet, og fra denne linjen stammer altså EK Ludvig. Kaisa Stina har en periode bodd hos oss, og vi har hatt to flotte kull på henne.

Fra det siste av disse kullene, har vi beholdt en valp, Kullskogens PK Vikki(far er Bråtåfjellets Pirlo), og vi har endelig fått den gamle beaglestammen vår tilbake.

Ulveflokken er nå borte, og vi håper å kunne få mange år med hare-og rådyrjakt med beagle!

Våre beagler